جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳، ۰۷:۲۸ ب.ظ

درباره سايت

پایگاه فرهنگی،مذهبی شهدای نیاک

سایت شهدای نیاک مرجع نرم افزارهای مذهبی ومقالات،بیانات رهبری،زندگینامه شهدا،کتاب های مذهبی،صوت وتصویر،جشنواره های شهدای نیاک،مداحی مناسبت های مذهبی،بانک صوت وتصویر،آرشیوفیلم های مذهبی،کلیپ های مذهبی،سخنرانی علما،خبرهای سیاسی،اجتماعی،فرهنگی مذهبی،نظامی،کتابخانه،نرم افزارهای قرآنی،امام خمینی ره،ویژه نامه مذهبی،کودک ونوجوان،محرم،ماه مبارک رمضان،عاشورا و تاسوعا حسینی،امربه معروف ونهی از منکر،حجاب عفاف،سبک زندگی اسلامی

بایگانی

محبوب ترين ها

پيوندها

مداحان وشعرا

شخصیت های سیاسی ونظامی

شبکه های اجتماعی

حضرت فاطمه (س) بهترین الگوی زن مسلمان در سبک زندگی اسلامی

 بخش خبری سبک زندگی

سایت شهدای نیاک مرجع خبری وطراح نرم افزارهای مذهبی

حضرت فاطمه (س) بهترین الگوی زن مسلمان در سبک زندگی اسلامی

گروه استان‌های دفاع‌پرس‌- آیت‌الله «حسن عالمی» نماینده مردم خراسان‌رضوی در مجلس خبرگان رهبری؛ تاریخ ولادت و شهادت ائمه علیهم‌السلام و بزرگان دینی، در مذهب شیعه حفظ و نگاشته شده است و برای آن‌ها مراسم و بزرگداشت گرفته می‌شود؛ چراکه زندگی و سخنان این شخصیت‌ها در سرنوشت بشر نقش اساسی و بنیادی دارد و باید علی‌الدوام از آن‌ها یاد شود تا در خاطرات باقی بماند. 

حضرت زهرا (س) در بین معصومین (ع) یک ویژگی خاص دارند که در سایر آن حضرات این ویژگی نیست؛ ایشان دختر پیامبر (ص) هستند. در تاریخ ما به غیر از حضرت فاطمه‌زهرا (س)، دختر یا اساسا بانوی معصوم نداریم. همچنین معصومی که مادر چند معصوم دیگر باشد، نداریم. این فقط مختص و منحصر به یگانه بانوی عالم است.

زندگی حضرت زهرای‌ مرضیه (س) چه در ۹ سال قبل از ازدواج و هنگام حضور در خانه پدر و چه در ۹ سال بعد از ازدواج و در خانه امیرالمؤمنین (ع)، پر از فراز است که به زنان عالم درس می‌دهند. زندگی ایشان قبل از ازدواج، سرشار از عفت، عصمت و سلامت نفس بود و پس از آن نیز در خانه حضرت امیر (ع) شیوه همسرداری، فرزندپروری و خانه‌داری ایشان باید الگوی زنان باشد. الگوگیری زنان ما از منش و رفتار حضرت فاطمه (س) در این سه محور، زندگی‌های خانوادگی را دستخوش تحولات مثبت می‌کند.

حضرت زهرا (س) در ۹ سال زندگی مشترک با امام اول شیعیان، صاحب پنج فرزند شدند. با توجه به استنادات تاریخی، فرزند آخر ایشان بر اثر جراحت وارد شده، سقط شدند و به شهادت رسیدند. چهار فرزند دیگر حضرت را به بهترین شکل ممکن، این بانوی بزرگوار تربیت کردند. حضرت زهرای‌ مرضیه (س) دو امام معصوم، امام‌ حسن (ع) و امام‌ حسین (ع)، و دو بانو که اسوه صبر، استقامت و مقاومت هستند، حضرت زینب (س) و حضرت ام‌الکثوم (س)، را تربیت کردند.

از صبر و استقامت حضرت زینب (س) سخن زیاد به میان آمده، اما از مظلومیت و صبر حضرت ام‌‌کلثوم، کمتر حرف زده شده است. در روایت تاریخی از ازدواج حضرت ام‌‌کلثوم، اتفاقات بعد از آن و صبر ایشان در آن مقطع، نقل شده است. همچنین در جریان کربلا و عزیمت اسرا به کوفه و شام، حضرت ام‌کلثوم نیز همان پایداری‌ها و مقاومت‌های حضرت زینب (س) را داشتند؛ ازجمله می‌توان به سخنرانی ایشان در ورود به کوفه اشاره کرد که پر از درس مقاومت، استقامت و شجاعت است و این بانوان اثرگذار و تاریخ‌ساز پرورش‌یافته مکتب فاطمی هستند. زندگی حضرت فاطمه‌ زهرا (س) با وجود اینکه بسیار کوتاه بود، بسیار درس‌آموز و پربرکت است.

راز مقامات فاطمی؛ باید توجه کرد که این همه مقامات زهرای‌ مرضیه (س) دو دلیل داشت؛ هم به‌دلیل نسبت فرزندی با پیامبر خاتم (ص) و هم به‌دلیل تلاش‌ها و ممارست‌های شخصی خودشان. ایشان از یک طرف، چون دختر پیامبری بودند که رحمت‌للعالمین بود، وظایفی را برعهده داشتند. روز‌های نخست زندگی فاطمه‌ زهرا (س) بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) گویای این بخش است. 

عمر حضرت صدیقه (س) پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) چندان به طول نینجامید و طبق روایات تاریخی، ۷۵ یا ۹۵ روز پس از آن، ایشان نیز به شهادت رسیدند. تمام دوران زندگی حضرت زهرا (س) برای بشر علی‌الخصوص بانوان درس‌آموز است. عفت، عصمت، پاکی، طهارت، قناعت و زندگی خوب ایشان با همسر گرامی‌شان حضرت علی (ع) باید برای بانوان درس‌آموز باشد.

بانوی تراز؛ حضرت زهرا (س) به تمام معنا یک بانوی تراز نه‌ تنها در عالم اسلام بلکه در جهان بشریت از اول تا آخر، از آدم (ع) تا خاتم (ص) و از خاتم (ص) تا روز قیامت هستند.

در مدت ۷۵ یا ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص) بر حضرت فاطمه (س) مصائب فراوانی وارد شد که از صبر، مقاومت و طاقت بشر معمولی خارج بود. همین جدا شدن از پیامبر بزرگوار اسلام، تحملش برای حضرت زهرا (س) سخت بود تا چه رسد به نامهربانی‌ها، ناحق‌گویی‌ها و ناحق عمل کردن بعضی افرادی که خود را به رسول خدا (ص) نزدیک کرده بودند. همه اینها برای زهرای‌ مرضیه (س) دل‌آزار بود، اما ایشان با روحیه مقاومت و صبوری، این شرایط را پشت‌سر گذاشتند.

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی